در جلسه شوراي اداري استان مطرح شد:
پيشنهاد هاي بهينه سازي مصرف انرژي الكتريكي در بخشهاي خانگي ،ادارات و صنايع توسط شركت برق منطقه اي يزد
یزدفردا:اگر همه با هم در مصرف انرژي الكتريكي صرفه جويي كنيم به نحوي كه مصرف برق نسبت به سال گذشته ده درصد كاهش داشته باشد ،مي توانيم تابستاني بدون خاموشي داشته باشيم.
با توجه با افزايش مصرف انرژي الكتريكي و نيز خشكسالي هاي اخير كه كاهش توليد برق از مهمترين پيامدهاي آن به شمار مي رود ،صنعت برق كشور و به دنبال آن صنعت برق استان تمام تلاش خود را به معطوف داشته تا با اطلاع رساني به موقع و جامع و كامل به مشتركين و نيز اعمال مديريت مصرف برق در بخشهاي مختلف به ويژه صنايع بزرگ ،تابستاني را با حداقل خاموشي سپري نماييم كه تاكنون در اين عرصه اقدامات چشمگير و موثري از سوي شركت برق منطقه اي يزد صورت گرفته است.
بر همين اساس مهندس صباغزادگان ،مدير عامل شركت برق منطقه اي يزد در جلسه شوراي اداري استان كه اخيرا برگزار شد، قدري متفاوت تر ظاهر شد تا ضمن ارائه گزارش اجمالي از وضعيت برق در سال 87 و تاكيد بر اعمال مديريت مصرف اين انرژي حياتي و مهم ،پيشنهاد هاي سازنده اي نيز در راستاي بهينه سازي مصرف برق در بخشهاي خانگي ،اداري و صنايع ارائه نمايد.
وي در آغاز جلسه با تشريح وضعيت صنعت برق استان، پيك بار مصرف برق در سال گذشته در استان يزد را 735 مگاوات ذكر كرد و افزود: در سال جاري در آخرين روز ارديبهشت ماه پيك بار مصرف برق در استان به 733 مگاوات رسيد كه با احتساب رشد پيش بيني 13 درصدي برق در سال جاري انتظار مي رود ميزان پيك بار با توجه به گرماي تابستان به حداقل 830 مگاوات برسد.
وي افزود: با توجه به اينكه كليه واحد هاي نيروگاهي ما آماده بهره برداري مي باشند ،تنها 480 مگاوات از اين ميزان قابل توليد در استان بوده و مابقي از شبكه سراسري تامين خواهد شد.
مدير عامل شركت برق منطقه اي يزديادآور شد: توليد نيروگاههاي برق آبي حدود هفت هزار مگاوات است كه با توجه به خشكسالي هاي اخير و پايين آمدن بيش از حد آب ذخيره شده سدها ، پيش بيني كمبود توليد حدود پنج هزار مگاواتي در پيك تابستان را خواهيم داشت.
مهندس صباغزادگان ،اهميت اطلاع رساني با موضوع مشخص را پر اهميت خواندو خاموشي يك يا بيشتر لامپ در هرخانه ،بستن پنجره و درها پس از ساعات روشن شدن تجهيزات تهويه ،صرفه جويي در مصارف لوازم الكتريكي در حالت انتظار ،خاموش نمودن چراغ راهروها و استفاده حتي الامكان از يك كولر در منازل را به عنوان راهكار هاي صرفه جويي در مصرف انرژي الكتريكي ذكر كرد.
وي خاموش نمودن چراغ راهرو ها وچراغهاي تزئيني و محوطه ادارات ،تنظيم دماي محيط كار بر مبناي 25 درجه در تابستان و 18 درجه در زمستان ،تعيين يك نفر به عنوان بازرس انرژي با اختيارات كافي جهت هماهنگي بانگهبانان ،كادر خدماتي و كنترل در زمينه هاي اصلي صرفه جويي برق را از جمله راهكارهاي جلوگيري از هدر رفتن انرژي برق در ادارات ذكر كرد.
مدير عامل شركت برق منطقه اي يزد جابجايي پيك صنايع از شيفت 2 به 3 ،امكان استفاده صنايع از روز هاي تعطيل و تعطيلي يك روز كاري در هفته ،كاهش روشنايي صنايع را از جمله اقداماتي ذكر كرد كه در بخش صنايع بايد صورت گيرد.
وي حداقل نمودن روشنايي و خاموش نمودن بعد از وقت اداري ،مجهز نمودن مراكز حساس و تاسيسات به ديزل ژنراتور هاي اضطراري ،كنترل تهويه در روز و خاموش نمودن پس از وقت اداري ،استفاده از ديزلهاي ادارات در مواقع پيك روز ،تشكيل كميته برق به منظور اعمال مديريت مصرف توسط فرمانداريها و حذف لامپهاي مدادي و كاهش روشنايي بخش تجاري از راهكارهاي ارائه شده مدير عامل شركت برق منطقه اي يزد در جلسه شوراي اداري استان در راستاي استفاده بهينه از انرژي برق در ادارات و دستگاهها بود.
مهندس صباغزادگان همچنين خواستار اعمال مديريت مصرف توسط تمامي اقشار جامعه شدو تصريح كرد:اگر همه با هم در مصرف انرژي الكتريكي صرفه جويي كنيم به نحوي كه مصرف برق نسبت به سال گذشته ده درصد كاهش داشته باشد ،مي توانيم تابستاني بدون خاموشي داشته باشيم.
وي در پايان با اشاره به اقدامات انجام شده در خصوص اعمال مديريت مصرف برق در استان ،هماهنگي با صنايع بزرگ براي جابجايي بار در زمان اوج مصرف ،هماهنگي با شركت نفت جهت تامين گازوئيل ديزلهاي صنايع ،يك در ميان نمودن لامپهاي روشنايي معابر ،كاهش مصرف برق با استفاده از طرح خازن گذاري طي سالهاي گذشته و توزيع لامپهاي كم مصرف به صورت يارانه اي را از مهمترين اقدامات صورت گرفته در اين راستا عنوان نمود.
یزدفردا