زمان : 18 Aban 1394 - 13:53
شناسه : 113861
بازدید : 9047
تقاضای 40 نماینده برای دیدار با بابک زنجانی / پورمحمدی: مقابله با فساد مد شده است بابک زنجانی از 89 تا 94 تقاضای 40 نماینده برای دیدار با بابک زنجانی / پورمحمدی: مقابله با فساد مد شده است

 پورمحمدی: مقابله با فساد مد شده است

۰۳ خرداد ۱۳۹۴/وزیر دادگستری گفت: این روزها مقابله با فساد مد شده است، در حالی که ۲۰ سال بی‌توجهی شده و حالا توقع دارند دولت ۲ ماهه و ۶ ماهه فساد را از بین ببرد.
 
به گزارش مهر، حجت‌الاسلام مصطفی پورمحمدی در جمع خبرنگاران با بیان اینکه نتیجه فعالیت ها در حوزه کودک را در قالب گزارش جامع به دستگاه ها ارائه می کنیم، گفت: در اجلاس اخیر سازمان ملل که با حضور NGOها برگزار شد، گزارش خوبی ارائه کردیم و حتی در گزارش اخیر حقوق بشر حتی منتقدین ایران هم موضوع رسیدگی به کودکان را در ایران خوب گزارش کردند.
 
وزیر دادگستری در مورد وضعیت پرونده بابک زنجانی گفت: در شناسایی اموال جدید توفیقی نداشتیم، اما در حال قیمت‌گذاری اموال وی هستیم که متاسفانه بخش عمده آن در خارج از کشور است.
 
وی درمورد وضعیت بهداشت دهان و دندان در زندان ها که برخی نمایندگان انتقاد داشتند، افزود: در این مورد قرار شد با وزیر بهداشت نشست مشترکی با سازمان زندان ها داشته باشیم.
 
پورمحمدی در مورد تشکیل سازمان مبارزه با فساد تصریح کرد: نظر دولت برای ایجاد چنین سازمانی مثبت نیست. به عنوان یک متخصص می گویم که این نوع سازمان ها کمکی نخواهد کرد؛ چراکه موازی‌کاری با سازمان‌های نظارتی است. ما قانون، دستورالعمل و دستگاه در این خصوص کم نداریم و باید به سمت پیشگیری از فساد برویم. امروز مقابله و مواجهه با فساد مد شده و همه می گویند «چه شد و چه شد». ۲۰ سال است که توجهی به این موضوع نشده و حالا توقع دارند دولت ۲ ماهه و ۶ ماهه فساد را از بین ببرد. البته دولت عزم جدی دارد و از همه ظرفیت ها استفاده می کند، اما ۵ هزار میلیارد کسری در پرونده زنجانی و هزاران شعبه غیرقانونی موسسات مالی و میلیاردها تومان معوقات بانکی برای یک روز و دو روز نیست.
 
وزیر دادگستری در پاسخ به اینکه قرار بود معاونت های جدیدی در این وزارتخانه ایجاد شده و افراد جدیدی هم منصوب شوند، توضیح داد: به زودی این کار انجام می شود.
 
پورمحمدی همچنین اعلام کرد: سامانه بر خط دریافت شکایت شهروندان در مورد گران‌فروشی و کم‌فروشی به زودی ایجاد خواهد شد و باید بگویم که شخصا اعتقادی به بگیر و ببند ندارم.

تقاضای 40 نماینده برای دیدار با بابک زنجانی

۰۶ خرداد ۱۳۹۴/نمایندگان تقاضای دیدار کرده‌اند. دیدار با بابک زنجانی، مرد جوانی که حضورش در فرایند فروش نفت حالا به یک پرونده فساد ملی ختم شده و خروارها بدهی میلیاردی. پول‌ها را پیش از اینکه پایش به زندان اوین باز شود به خارج از کشور فرستاده بود، برخی هم می‌گویند تحریم با بلوکه‌شدن پول‌های او توأمان بود. از تاجیکستان گرفته تا مالزی و ترکیه ردپایی از اموال او به دست آمده، اما هیچ خبری از بازگشت پول در کار نیست.

منابع مالی داخلی هم کفاف بدهی‌های سرسام‌آور او را نمی‌دهد. زنجانی بنا به گفته وزیر نفت کماکان به هر شهروند ایرانی ١١٠ هزار تومان بدهکار است.  با اینکه کیفرخواست بابک زنجانی صادر شده، اما «امیرعباس سلطانی»، عضو کمیته پیگیری پرونده بابک زنجانی در مجلس، از نگارش نامه‌ای خبر داده که در آن، نمایندگان تقاضای دیدار با بابک زنجانی را مطرح کرده‌اند.  زنجانی پیش از این درباره فایل‌های صوتی موجود در آرشیو کمیسیون انرژی خبر داده بود؛ اینکه این فایل‌های صوتی گنجینه ارزشمندی است که تا به حال هیچ مقام مسئولی سراغی از آن نگرفته است.

برخی اعضای کمیسیون انرژی مجلس بارها خواهان حضور نماینده‌ای از قوه ‌قضائیه در جلسه‌های این کمیسیون شدند، اما نماینده‌ای به جلسه‌ها نیامد.

نماینده‌ها نمی‌توانند بیکار بنشینند
حالا سلطانی از ایده تازه بهارستانی‌ها می‌گوید: «می‌خواهیم در قالب نامه‌ای به قوه قضائیه، موضوع دیدار با بابک زنجانی را مطرح کنیم، نمایندگان پیش از بازداشت زنجانی دیدارهای مفصلی با او برگزار کرده‌اند و حالا هم در صورت تداوم آن جلسه‌ها، امکان دارد بتوانیم به نکات دیگری برسیم، به هرحال دانستن، حق نماینده است و موکلان ما در استان‌های مرتبط مدام از ماجرای تخلف زنجانی و رسیدگی به پرونده او می‌پرسند و ما نمی‌توانیم بیکار بنشینیم». وی در عین حال از صدور حکم کیفرخواست برای زنجانی ابراز رضایت کرده و آن را گامی مؤثر در مسیر رسیدگی به پرونده او می‌داند. با این حال سطانی تأکید دارد «نباید فراموش کنیم، پرونده عریض و طویل فساد تاریخی جناب زنجانی محدود به یک شخص نیست و لازم است تا شبکه افراد پشتیبان زنجانی نیز در محکمه حاضر شوند».

دانه‌درشت‌های همراه زنجانی را معرفی کنید
او تقاضایی از مسئولان قضایی مطرح کرده و می‌گوید «اگرچه صدور کیفرخواست برای زنجانی خبر بسیار دلگرم کننده‌ای است، اما تقاضای ما از مسئولان قضائی این است که رفته‌رفته اسامی دانه‌درشت‌های دیگر این پرونده نیز رسانه‌ای شود تا مردم بدانند در این پرونده تنها یک جوان ٤٠ ساله دست‌اندرکار نبوده و شبکه بلندبالایی در این تخلف مالی نقش‌آفرین بوده است».

نامه تدوین شده و کار جمع‌آوری امضاها در مرحله انجام است، برایند سلطانی این است که دست‌کم٤٠ نماینده پای نامه را امضا خواهند کرد و تأکید دارد که هفته بعد از تعطیلات، نامه تقدیم هیأت‌رئیسه مجلس خواهد شد. پس از پیگیری‌های انجام‌شده در روند پرونده زنجانی، بالاخره او نهم ‌دی سال٩٢ بازداشت شد و تا به امروز در زندان اوین به سر می‌برد.

از تجارت لوازم آرایشی تا فساد تاریخی در فروش نفت
بیژن زنگنه، وزیر نفت، نخستین‌بار اعلام کرد زنجانی بیش از دو میلیارد دلار از محل صادرات نفت در دولت قبلی بدهکار است. زنجانی پیش از این به هفته‌نامه آسمان گفته بود: «از سال ۲۰۱۰ با استفاده از شبکه‌ای متشکل از بیش از ۶۰ شرکت در دوبی، ترکیه و مالزی میلیون‌ها بشکه نفت ایران را از طرف دولت فروخته و از این کار ٥/١٧میلیارد دلار درآمد داشته است».

گروه «سورینت» به مدیریت زنجانی شامل ۶۵ شرکت در ایران، ترکیه، امارات‌متحده‌عربی، مالزی و تاجیکستان بود و صنایعی از قبیل لوازم آرایشی، غذا، نفت و هواپیمایی را دربر می‌گرفت.  نامه تأییدیه چهار وزیر دولت احمدی‌نژاد پای نامه بابک زنجانی آمده و سخنان اخیر سلطانی نیز نشان از آن دارد که زنجانی در جلسه‌های اختصاصی با اعضای کمیسیون انرژی مجلس- پیش از دستگیری- خودش را آدم چند وزارتخانه معرفی کرده بود. صدور کیفرخواست زنجانی به این معناست که باید به‌همین‌زودی‌ها پرونده در دادگاه مرور شده و جزئیات بیشتری رسانه‌ای شود.