شناسایی اموال بابک زنجانی در تاجیکستان
۱۹ فروردين ۱۳۹۴ -/مسوول کمیته پیگیری پرونده بابک زنجانی در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر محاکمه این متهم گفت: مقداری از اموال وی در تاجیکستان شناسایی و مدارک آن به قوه قضاییه ارسال شد.
حسین دهدشتی روز چهارشنبه در گفت وگو با ایرنا درباره نامه برخی از نمایندگان به رییس قوه قضاییه برای رسیدگی سریعتر به پرونده تحقیق و تفحص از سازمان تامین اجتماعی و بابک زنجانی این مطلب را بیان کرد.
وی درباره آخرین وضعیت پرونده بابک زنجانی افزود: هنوز اطلاعی درباره رسیدگی به این پرونده در قوه قضاییه نداریم اما کمیته پیگیری پرونده بابک زنجانی در مجلس، از 4 وزیر دولت، قبل از بررسی بودجه سال 94 کل کشور در سال گذشته سوالاتی پرسیده بود.
مسئول پیگیری پرونده بابک زنجانی در قوه مقننه تصریح کرد: تنها ابزار در اختیار نمایندگان در این زمینه، سوال، تحقیق و تفحص است که قرار شد این سوالات در دستور کار کمیسیون انرژی نیز قرار گیرد.
دهدشتی خاطر نشان کرد: البته برخی از معاونین وزارت نفت توضیحاتی درباره اقداماتشان برای پیگیری موضوع زنجانی داده اند و قرار است وزرای امور اقتصادی و دارایی، نفت، اطلاعات و دادگستری برای پاسخ درباره روند رسیدگی به پرونده بابک زنجانی به کمیسیون انرژی دعوت شوند.
وی اضافه کرد: افرادی که به طور غیر رسمی پرونده بابک زنجانی را پیگیری کرده اند، پس از سفر به تاجیکستان فهمیده اند که یک سری منابع متعلق به وی در این کشور وجود دارد و ما این مدارک را به قوه قضاییه ارایه کرده ایم.
دهدشتی افزود: تمامی تلاش نمایندگان پیگیری کننده پرونده بابک زنجانی این است که اموالی که در خارج از کشور متعلق به وی و دیگر افراد منصوب به زنجانی است هرچه سریعتر به کشور بازگردد.
وی با بیان این که مقداری از اموال زنجانی در داخل کشور سرمایه گذاری شده که در دسترس می باشد، خاطر نشان کرد: بخشی از این اموال نیز به صورت دست به دست به افراد دیگری از نزدیکان وی واگذار شده و مقدار دیگری از اموال وی نیز در کشورهای دیگر به نام افراد دیگری وجود دارد. نماینده مردم آبادان در مجلس با ابراز امیدواری نسبت به سرانجام رسیدن مذاکرات هسته ای گفت: اگر تحریم ها برداشته شود فکر می کنم دیگر بهانه ای برای پس دادن اموال وی به کشورمان وجود نخواهد داشت.
دهدشتی تصریح کرد: با توجه این که بسیاری از اموال زنجانی در خارج از کشور است و یکی از بهانه ها بحث محدودیت ها و تحریم هایی است که کشورمان در آن درگیر می باشد، فکر می کنم تا چند ماه آینده که مذاکرات به نتیجه خواهد رسید می توان اموال زنجانی را کامل و حتی با سود و خسارت های آن بازگرداند.
وی همچنین تاکید کرد: اگر توافق نامه نهایی به امضا نرسد و اموال بابک زنجانی به همین شکل مسدود شده باقی بماند، باید این فرد و دیگر دوستان وی پاسخگو بوده و محاکمه شوند.
این نماینده مجلس درباره پرونده تامین اجتماعی نیز گفت: به دلیل این که حجم پرونده تحقیق و تفحص بسیار زیاد است، منطقی است که کمی رسیدگی به آن طول بکشد.
دهدشتی افزود: انتظار این است که قوه قضاییه رسیدگی به این پرونده را هرچه سریع تر آغاز کند.
چه خبر از بابک زنجانی؟
۲۲ فروردين ۱۳۹۴ /به گزارش واحد تامین خبر یزدفردا - یک سال و چند ماه از دستگری بابک زنجانی میگذرد و هنوز خبری نیست. او که یکی از بزرگترین فسادهای اقتصادی کشور را رقم زد، این روزها را در اوین میگذراند و به نظر میرسد که قوه قضایه عجلهای برای تعین تکلیف پرونده تخلفات او ندارد.
اگرچه طی این مدت اطلاعات چندانی در خصوص جزییات این پرونده منتشر نشده اما نمایندگان مجلس از پیگیری این موضوع ناامید نشدهاند.
امیر عباس سلطانی عضو کمیته پیگیری پرونده بابک زنجانی در گفتوگو با به گزارش واحد تامین خبر یزدفردا درباره آخرین وضعیت پرونده زنجانی گفت: خبر تازهای درباره این پرونده وجود ندارد اما تلاش میکنیم تا با پیگیریها مستمر ظرف ده روز آینده در این زمینه اطلاعات بیشتری به مردم دهیم.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا همچنان بر محرمانه بودن این پرونده تاکید میشود و یا تمایلی به همکاری با نمایندگان مجلس نشان داده میشود، گفت: این حرفها رامی زنند اما از نظر ما هیچ چیز محرمانهای وجود نداد.
نماینده بروجن در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه پرونده زنجانی نه تنها محرمانه نیست بلکه وظیفه ملی نماینده پیگیری ابعاد مختلف آن است، گفت: هیچ سازمان و نهادی نمیتواند مانع این پیگیریها باشد.
گفتنی است مسئولان قضایی پس از آنکه با اعلام ناکافی بودن اموال زنجانی برای پرداخت بدهیهایش به مساله فروش اموال وی فیصله دادند، پیکهایی را به کشورهای ترکیه، مالزی و تاجیکستان فرستادند.
بر اساس اعلام حسین دهدشتی عضو دیگر کمیته پیگیری پرونده، مقداری از اموال وی در تاجیکستان شناسایی و مدارک آن به قوه قضاییه ارسال شده است.
امیرعباس سلطانی در پاسخ به این پرسش که آیا این اموال به قدری هست که مساله فروش آن برای پرداخت بدهیها دوباره مطرح شود، گفت: اموال زنجانی در داخل کشور حدود ۲ هزار میلیارد بود که به وزارت نفت واگذار میشود اما عمده داراییهای او در خارج از کشور است و تاکنون در مورد آنها هیچ اقدام عملی صورت نگرفته است.
وی همچنین در مورد چکی که گفته میشد از سوی زنجانی به موعد اردیبهشت ماه داده شده است نیز گفت: صحبت از این چکها نیز همیشه بوده است اما نه عملیاتی میشود و نه پرداخت. به نظر میرسد آقای زنجانی که جایش امن است از این شیوه برای سرِ کار گذاشتن مردم استفاده میکند.
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه این پرونده دیگر حوصله همه را سر برده است، گفت: با جدیت پیگیری کرده و سعی میکنیم که به زودی اطلاعاتی در این خصوص به مردم بدهیم.
با این وجود، این پیگیریها، حتی فرستادن چهار نامه به چهار وزارتخانه درباره پشتپردههای پرونده زنجانی، درخواست از قوه قضاییه برای شرکت در جلسات کمیسیون انرژی و... تاکنون نتیجهای نداشته است.
اما حسین دهدشتی مسوول کمیته پیگیری پرونده بابک زنجانی در مجلس نسبت به محاکمه این متهم خوشبینانهتر اظهار نظر کرده و چند روز قبل از نامه برخی از نمایندگان به رییس قوه قضاییه برای رسیدگی سریعتر به پرونده تحقیق و تفحص از سازمان تامین اجتماعی و بابک زنجانی خبر داده بود.
وی ضمن تاکید بر اینکه تنها ابزار در اختیار نمایندگان در این زمینه، سوال، تحقیق و تفحص است، گفته بود که این سوالات در دستور کار کمیسیون انرژی نیز قرار داد.
به گفته دهدشتی برخی از معاونین وزارت نفت توضیحاتی درباره اقداماتشان برای پیگیری موضوع زنجانی دادهاند و قرار است وزرای امور اقتصادی و دارایی، نفت، اطلاعات و دادگستری برای پاسخ درباره روند رسیدگی به پرونده بابک زنجانی به کمیسیون انرژی دعوت شوند.
این نماینده مجلس همچنین با تاکید بر اینکه تلاش نمایندگان پیگیری کننده پرونده بابک زنجانی این است که اموالی که در خارج از کشور متعلق به وی و دیگر افراد منصوب به زنجانی است هرچه سریعتر به کشور بازگردد، اظهار امید واری کرد که بعد از به نتیجه رسیدن پرونده هسته ایی و لغو تحریمها، بهانهای برای پس دادن اموال وی به کشور باقی نماند.