بابک زنجانی چگونه همسرش را پیدا کرد؟
۳۰ شهريور ۱۳۹۳/جنجاليترين ميلياردر ايران تا سال 85، يعني سال اول دولت احمدينژاد هيچ چيز فوقالعادهيي نداشت. تمامدار و ندار بابك زنجاني تا آن موقع در دو سوله توليد اسپري و مواد آرايشي در كيش خلاصه شده بود. مردي كه تا سال 85 داراييهاي عادي داشت و براي رفت و آمد بين كيش و تهران به دنبال «بليت ارزان» ميگشت، ناگهان تبديل به بزرگترين ميلياردر ايران شد، هم بزرگترين و هم جنجاليترين ميلياردر ايران.
خيليها تا الان زندگي او را روايت كردهاند، نخستين بار خودش در مصاحبهيي داستانش را گفت و آخرين بار هم كسي كه نخستين دسته چك را براي او صادر كرده است؛ كارمند يكي از شعب بانك ملت كه ميگويد از 20 سالگي بابك زنجاني را ميشناسد.
شناخت او نه آنقدر زياد است كه از زير و بم ميلياردر جنجالي خبر داشته باشد و نه آنقدر كم كه نتواند در چگونگي پولدار شدن او شك كند. اين آشناي قديمي زنجاني در مصاحبه با سايت خبري اقتصاد نيوز ميگويد كه آنقدرها از او شناخت داشته كه چند باري به اطرافيانش براي شراكت با بابك زنجاني زنهار دهد كه او قابل اعتماد نيست.
ميگويد كه بابك زنجاني زرنگ بود و هيچوقت چيزي همراه خودش نداشت؛ «تنها چيزي كه در جيب داشت دو دستش بود. او فقط يك كت و شلوار مشكي داشت با يك پيراهن سفيد و در برخي اوقات يك خودنويس. »
خيلي از زير و بمهاي زندگي زنجاني نياز به گفتن ندارد، خيليها ديگر نگفته ميدانند كه احتمالا كاسهيي زير نيم كاسه او بوده است. با اين وجود روايت زنجاني از آن چيزي كه «بود» تا آن چيزي كه «شد» كم جذابيت ندارد؛ «يك بار كه در سال 89 براي گرفتن تسهيلات 400 ميليوني پيش من آمده بود زماني كه خواستم پرونده وي را از همكارم بگيرم او گفت: پرونده وي بررسي شده است و پرداخت وام به اين شخص توجيه ندارد. آن زمان وي واقعا براي دريافت يك وام با اين مبلغ خيلي نيازمند بود. »
از آن زمان تا الان فقط چهار سال گذشته و زنجاني بالا و پايينهايي را كه شايد براي تجربهاش يك عمر هم كم باشد، از نزديك ديده؛ كسي كه نميتوانست يك وام 400 ميليوني بگيرد به چشم بر هم زدني ميشود مالك چند بانك خصوصي در خارج كشور و شركت هواپيمايي و باشگاه ورزشي و زمينهاي چند صد ميلياردي و پروژههاي كلان. به همان چشم بر هم زدن هم سر از كنج زندان در ميآورد و خيليها بايد بروند دنبال فروش داراييهاي او براي صاف كردن بدهيهايش.
اما شايد اگر روايت كسي كه نخستين دسته چك زنجاني را صادر كرد و براي سالها آشناي نزديك او شد را بخوانيم، چندان اين بالا و پايينها غريب به نظر نرسند؛ « او از هر كسي براي رسيدن به خواستههايش استفاده ميكرد. همسر بابك زنجاني كارمند يكي از بانكهاي دوبي بود. يك روز به او گفتم با اين خانم چگونه آشنا شدي؟ گفت: «خيلي دختر زرنگي است. ميتواند كارهاي من را خوب هماهنگ كند و براي السيهايم به او نياز دارم.» اسم همسر زنجاني ثريا بود كه به او سوري ميگفت: بعدها از او پرسيدم بابك اسم سورينت را از كجا آوردي و گفت اسم آن را از اسم همسرم برداشتم و به آن يك نت اضافه كردم. »
اما او هم مثل خيليهاي ديگر نميداند بابك زنجاني چگونه در طول چند سال تا اين اوجي كه كسي باورش را نميكرد، پرواز كرد. او ميگويد كه از سال 90 به بعد با بابك زنجاني رابطهيي نداشته است. درست در همان سالهايي كه او اوج گرفت. سقوطش خيلي مهم نيست، همه داستان آن را ميدانند اما هنوز سوالات مهم اوج گرفتن جوان ميلياردر ايراني بيپاسخ مانده است. اينكه چه كساني از او حمايت كردند و آيا اينكه عدهيي خاص پشت سر او بودند يا خير؟ آشناي قديمي زنجاني فقط ميگويد: «بعيد نيست. » اين حدس نخستين گزينهيي است كه به ذهن كساني ميرسد كه جريان بابك زنجاني را دنبال ميكنند.
ابعاد جدید پرونده "بابک زنجانی"
۳۱ شهريور ۱۳۹۳/سخنگوی قوه قضائیه از شناسایی و بازداشت افرادی که به عنوان واسطه از طرف میلیاردر نفتی (ب ز) با بیرون از زندان ارتباط برقرار میکردند خبر داد.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای در نشست خبری روز دوشنبه ضمن گرامیداشت هفته دفاع مقدس درباره آخرین وضعیت پرونده نفتی گفت: در این پرونده اتفاقات جدیدی رخ داده است که آنها را به اطلاع شما خواهم رساند.گزیده سخنان اژه ای را در ادامه میخوانید: پرونده نفتی
- مشخص شد که متهم (ب ز) در مقاطعی از سه شناسنامه با مشخصات متفاوت استفاده میکرده و معلوم شد با هر کدام از این شناسنامهها بهرهبرداریهایی کرده است که این کار از دو جهت یعنی استفاده از شناسنامه مجعول و همچنین نوع کاری که انجام میداده جرم محسوب میشود.
- ایشان توانسته بود با اقداماتی ناصحیح ارتباطی با بعضی افراد در داخل زندان پیدا کند و اطلاعاتی را به بیرون از زندان منتقل کند تا از این طریق بر روی بعضی موارد سرپوش بگذارد.
- بحمدالله واسطهها شناسایی شدند و هم پیغامها و هم کسانی که پیغام به آنها رسیده بود شناسایی شدند و از آنها تحقیق به عمل آمد و بعد بازداشت شدند و لذا یک باب جدید در این پرونده باز شد که امیدواریم به اصل پرونده کمک کند.
- ایشان قبلا دو سال حبس و یک محکومیت دیگر، بیش از 20 چک برگشتی و 6 الی 7 سابقه دیگر داشته که بعضی از آنها قطعی نشده است.
- غیر از وزارت نفت و شرکت نفت شکات دیگری هم پیدا شدهاند و در حال حاضر "ب ز" چندین شاکی خصوصی دارد.
- در حال حاضر 10 نفر در این پرونده بازداشت هستند، از افراد دیگری از جمله مدیران عامل بانکها فعلا به عنوان مطلع تحقیق شده تا اگر تقصیری ثابت شد این عنوان تغییر کند.
نامه به وزیر ارتباطات
- این نامه براساس قانون تعیین مصادیق مجرمانه ارسال شده و دخالت قوا در امور یکدیگر نیست.
- در مورد شبکه های اجتماعی انتظار این است که دستگاه های مسئول تلاش کنند که این شبکه ها وجود داشته باشند و مردم نیز از آنها استفاده خوب ببرند و باید شرایطی فراهم کنند تا موارد خلاف در آنجا نباشد و یا به حداقل برسد. ما اگر از مضررات این شبکه های جلوگیری نکنیم کشور ضرر می کند.
- اواخر سال گذشته و اوایل امسال جلساتی برگزار شد و قرار شد مسئولان مربوطه شرایطی را فراهم کنند تا محتوای مجرمانه شبکه های اجتماعی را بتوان پالایش کرد. 6 ماه از این موضوع گذشت و قرار بود ظرف سه ماه این کار صورت گیرد. به دستور رئیس قوه قضاییه نامه ای نوشته شد تا ساز و کار این موضوع فراهم شود.
- محسنیاژهای در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا درست است که کاهش چشمگیر درآمد مخابرات موجب اتخاذ تصمیم مبنی بر فیلتر نرمافزارهای ارتباطی شده است یا خیر؟ گفت: به هیچ وجه چنین چیزی صحت ندارد. همه ما معتقدیم که باید از فناوریهای جدید استفاده کنیم اما این را هم قبول داریم که اگر یک فناوری مسائلی برخلاف عفت عمومی و امنیت به همراه دارد با این بخش باید مقابله کنیم.
درباره اعتراض "م ر"
- ایشان با فرض این که حکم صادر نشده مطالبی را عرض کردند اما حکم صادر شده است و طبیعتا آن اشکالات وارد نیست؛ زیرا وی فرض را بر این گذاشته بود که حکم صادر نشده است.
گشت های انصار حزب الله
- خبرنگار دیگری سوال خود را این گونه مطرح کرد که اگر بین گشتهای انصار حزبالله و افراد درگیری پیش بیاید این موضوع از نظر حقوقی چه جایگاهی دارد؟ که محسنی اژهای پاسخ داد: آنها گفتهاند که ما خلاف قانون عمل نمیکنیم و انشاء الله چیزی که شما مطرح کردید پیش نخواهد آمد.
پرونده مرتضوی
- نشنیدهام که پرونده او به وزارت اطلاعات رفته باشد.
- بخشی از پرونده که در دادسرا بود هنوز در مرحله تحقیقات است و بخشی از پرونده هم که در دیوان عالی کشور است هنوز نهایی نشده است.
درباره بازداشت دراویش گنابادی
- اول باید این را بگویم که هر کسی که اعتراضی دارد اگر از طریق قانون وارد شود به نفع او و جامعه است. این جمعیت اعتراضی داشتند و میتوانستند خیلی بهتر از این اعتراض کنند. طبیعی است وقتی به خیابان میآیند اگر تجمعی صورت گیرد و منجر به یک سلسله مسائل بعدی شود و اختلالی در نظم پیش بیاید نیروی انتظامی موظف است از اختلال در نظم جلوگیری کند.
- آنچه که در رسانهها مطرح شد مبنی بر بازداشت افراد زیادی در این رابطه صحت ندارد، البته دیروز برخوردی پیش آمده و افراد معدودی را نگه داشتند که شاید تا الان آزاد شده باشند و اگر هم آزاد نشده باشند و مشکل خاصی نداشته باشند بازداشتشان زیاد طول نمیکشد.
پرونده غنچه قوامی
- برخلاف تبلیغاتی که در این زمینه صورت گرفت پرونده ایشان ربطی به موضوع ورزش ندارد، هر چند که در یک نقطه مربوط به این امر صورت گرفته باشد.
این پرونده در حال رسیدگی است و ایشان فعلا در بازداشت است تا به پرونده رسیدگی شود.