مديرعامل آستان مبارک حضرت حسينبن موسيالکاظم(ع) طبس و زيارتگاه آیتاله شهيد مدرس(ره) کاشمر اظهار داشت: باتوجه به اين که آثار متعلق به اين آستانه را در اختيار نداريم، در شرايط فعلي نميتوانيم موزه اسناد اين بقعه مقدس را راهاندازي کنيم و در کمتر امامزادهاي هم به دليل شرايط خاص نورپردازي و نگهداري و هزينههاي زياد، موزه راهاندازي شده است.
حمزه سپهریان افزود: ايجاد موزه مردمشناسي هم از وظايف ميراث فرهنگي است که چندي قبل در طبس راهاندازي شد.
وي بیان کرد: پيشنهاد ايجاد موزه دفاع مقدس را باتوجه به واقعه شکست حمله نظامی آمريکا در صحراي طبس به تهران دادهايم و در صورتي که مورد تأييد قرار گيرد، با برگرداندن لاشه بالگردهاي نيروي دريايي آمريکا به طبس و همچنين بقيه تجهيزات آمريکايي که سالم مانده، موزه دفاع مقدس باتوجه به اهميت اين حادثه بزرگ در بين رويدادهاي مهم مربوط به انقلاب، در طبس ايجاد ميشود.
به گفته وي، پس از تأييد اين کار در تهران، آمادگي داريم تا به شکل مشترک با دستگاههاي مربوط اين موزه را در طبس راهاندازي کنيم. در اين ارتباط با جانشين بنياد حفظ آثار و نشر ارزشهاي دفاع مقدس کشور که در روز برگزاري مراسم سالگرد اين حادثه بزرگ به طبس سفر کرده بود، گفتوگو کرديم تا کار ارزشمندي در اين زمينه انجام شود.
سپهریان با اشاره به ايجاد موزه آثار و اسناد شهيد مدرس در کاشمر از سوي اين مؤسسه گفت: حدود 30 هزار نفر در ايام نوروز 94 از اين موزه که درآن آثار و اسناد مربوط به دوران جواني، تحصيل، حضور در 5 دوره مجلس شوراي ملي، تبعيدگاه و شهادت و همچنين دست نوشتههاي شهيد مدرس و... در معرض ديد قرار گرفته است، بازديد کردند.