خبرنگار و خبرنگاری بر خلاف تصور غالب, یک پدیده جدید و امروزی نیست بلکه اگر کمی تامل کنیم به این نتیجه می رسیم که رویدادنگاران و تاریخ نگاران دوران های گذشته هم خبرنگار بوده و دانسته ها و اطلاعات تاریخی بشر مدیون زحمات طاقت فرسای آنهاست. این افراد در جنگ ها و کشورگشایی ها, در محاصره و قحطی, در جشن ها و آیین ها و کلا در هر رویدادی که امروز ما از آن خبر داریم حضور داشته و اخبار و وقایع را ثبت و بنا به امکانات زمانه مخابره کرده اند.
در دنیای امروز هم خبرنگاران همین نقش را ایفا می کنند با این تفاوت که ابزار آنها پیشرفته, وابستگی مردم و جامعه به آنها افزایش و نقش آنها در سیر تحولات جامعه, فزونی گشته و روز به روز بیشتر می شود. امروزه و در عصر اطلاعات و ارتباطات هر که اخبار و اطلاعات واقعی بیشتری داشته باشد موفق تر و پویاتر است و چه زیبا می گوید ملای روم یا همان مولوی خودمان:
جان نباشد جز خبر در آزمون هر که را افزون خبر جانش فزون
بنابراین, ما همه مدیون این قشر زحمتکش هستیم ولی متاسفانه موضوعی که در اکثر کشورهای دنیا عمومیت دارد این است که در مقایسه با نقش و کارآیی که در جامعه دارند, به آنها عنایت نشده و بخصوص به تامین معیشت آنها توجه کافی و بنیانی صورت نگرفته و با خصوصی سازی بنگاه های خبررسانی, بخش خصوصی توجه چندانی به مشکلات و نارسایی های زندگی آنها ندارد و اگر دو فاکتور عشق و علاقه را از زندگی خبرنگاری حذف کنیم, انگیزه دیگری برای ادامه آن وجود ندارد.
روز خبرنگار فرصت و بهانه ایست که نگاه ها به این قشر زحمتکش و تاثیرگذار معطوف و به طور سمبلیک هم که شده از زحمات و تلاش آنها قدردانی شود.
با گرامیداشت یاد و خاطر شهید صارمی, این روز را به خبرنگاران و فعالان رسانه ای تبریک گفته و امیدواریم خبرنگاران و قاصدان خبر هم به اهمیت حرفه خود واقف گشته و با انعکاس حقایق و واقعیت ها, همواره این بیت استاد صغیر اصفهانی را نیز مد نظر قرار دهند:
دانی چرا در سیر خود بر خویش میلرزد قلم ترسد که ظلمی را کند در حق مظلومی رقم