زمان : 31 Tir 1394 - 21:06
شناسه : 107863
بازدید : 2697
سومین قدم دهمین جشنواره ملی فیلم کوتاه رضوی یزد برگزار شد در میان استقبال کم نظیر هنر دوستان؛ سومین قدم دهمین جشنواره ملی فیلم کوتاه رضوی یزد برگزار شد اکران آتلان به همراه جلسه نقد و بررسی

در میان استقبال کم نظیر هنرمندان و هنردوستان، قدم سوم دهمین جشنوار ملی فیلم مستند و کوتاه رضوی محکم برداشته شد. در مراسم اکران فیلم آتلان که با حضور معین کریم الدینی کارگردان و تهیه کننده این فیلم برگزار شد، غیاثی مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد، پهلوانیان مدیر کل صدا و سیمای مرکز یزد و جمعی از هنرمندان و سینماگران استان حضور داشتند.

پس از اکران مستند "آتلان" جلسه نقد و بررسی با حضور کارگردان، طاهر پیشوایی صدابردار و محمدرضا حاجی غلامی به عنوان مجری کارشناس برگزار شد.

کریم الدینی در پاسخ به پرسشی در خصوص اینکه چگونه این ایده به ذهنش رسیده است گفت: سال 79 در زمان دانشجویی برای انجام یک پروژه کلاسی که فیلمبردار آن بودم به ترکمن صحرا سفر کردم هر چند آن فیلم هرگز ساخته نشد اما آنجا برای اولین بار با این موضوع که چگونه یک اسب در مناسبات اجتماعی، اقتصادی و عاطفی یک خانواده اثر می گذارد، آشنا شدم و سال ها بعد در سال 1390 تصمیم گرفتم این فیلم را بسازم. با 37 مربی اسب مصاحبه پژوهشی داشتم تا موضوع را انتخاب کنم ابتدا ناامید شدم چون زندگی آن ها نیز مدرن شده بود اما پس از مدتی با علی آشنا شدم و او تمام فاکتورهایی که مد نظر من بود را داشت.

وی همچنین در خصوص چگونگی شکل گیری نوع روایت فیلم نیز گفت: ساختار ابتدایی روایت از مرحله پژوهش شکل گرفت. در روزهای ابتدایی پژوهش راوی هنوز مشخص نبود تا اینکه علی به عنوان راوی انتخاب شد. این فیلم بر اساس رابطه تنگاتنگ بین انسان و حیوان شکل گرفت در نتیجه روایت بر مبنای مونولوگ می توانست فیلم را جلو ببرد. البته انتخاب این نوع روایت برای مستند، بسیار پر ریسک است. این فیلمی است که ردپای کارگردان در آن مشخص است هر جا ریتم داستان اصلی کند شده، داستانک های فرعی وارد ماجرا شدند داستانک هایی که قبلا روی آن فکر شده بود.

در ادامه حاجی غلامی با اشاره به تدوین بسیار زیبا و تاثیرگذار فیلم، به نقدهای متفاوت راجع به آتلان اشاره کرد و گفت: بعضی معتقدند نوع دکوپاژ این فیلم به فیلم های داستانی نزدیک شده است. البته باید توجه داشت ما نمی توانیم مستند محض داشته باشیم.

کریم الدینی نیز پاسخ داد: وفاداری کارگردان به واقعیت، تابوی مستند سازان است. سلیقه من به عنوان مولف فیلم این است که زمانی که سینما را به عنوان ابزار بیان ایده انتخاب می کنیم باید به این ابزارها احترام بگذاریم. وقتی کاراکتر و فضای فیلم مشخص شد تصمیم گرفتم فیلم را بر اساس ابزارهایی که سینما به من داده است، بسازم. برایم اهمیت داشت فیلمی را بسازم که مخاطب نسبت به آن احساس خوبی داشته باشد.

طاهر پیشوایی از صدابرداران با سابقه یزد که صدابرداری آتلان را بر عهده داشته نیز در این جلسه به بررسی مسائل و مشکلات سر راه صدابرداری فیلم اشاره و توضیحاتی در خصوص چگونگی ثبت و ضبط صداهای مختلف فیلم ارائه کرد.

در پایان با حضور غیاثی مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و توکلی دبیر اجرایی جشنواره رضوی، با اهدای گل و لوح تقدیر از معین کریم الدینی قدردانی شد.