برگزاری جلسه بررسی راهکارهای عملی و بین بخشی برای اجرای طرح بسیج همگانی احیاء ( قلبی- ریوی )
یزدفردا:جلسه بررسی راهکارهای عملی و بین بخشی برای اجرای طرح"بسیج همگانی احیاء" ( قلبی- ریوی ) ( طرح بهاء با حضور سرپرست شبکه بهداشت و درمان و نمایندگان تعدادی از ادارت و نهادهای شهرستان برگزار گردید.
در این جلسه ابتدا آقای دکتر قوه, اهمیت فوریتهای پزشکی را به عنوان یکی از اصلی ترین نیازهای جامعه امروز بشری یادآور شدند و بر نقش همکاری بین بخشی جهت اجرای این طرح تأکید نمودند. ایشان همچنین بر لزوم تشکیل « کمیته آموزشی » برای تعیین محتوا و روشهای آموزشی و انجام هماهنگی های لازم در این خصوص اشاره کردند.
در ادامه آقای اشرفی، دبیر جلسه با اشاره با اولویت های بهداشتی موجود در استان یزد ( شامل بیماریهای قلبی، عروقی و حوادث ) بر اهمیت اجرای طرح بهاء بعنوان مهارت انجام عملیات احیاء قلبی – ریوی تا رسیدن اورژانس 115 و لزوم آشنایی عموم مردم با مهارت های فوق تأکید نموده و از هلال احمر بعنوان بازوی آموزشی در اجرای این طرح نام بردند.
در ادامه جلسه آقای بناء سرپرست هلال احمر در خصوص برنامه ای آموزش امداد اجرا شده توسط هلال احمر در دوره های مختلف آموزشی برای گروههایی از قبیل دانش آموزان، دانشجویان ، بسیجیان ، معلمین و رابطین بهداشت توضیحاتی ارایه دادند و با اشاره به آموزش حدوداً 1680 نفر فراگیر در دوره های 25 ساعته و450 نفر در دوره های 32 ساعته آمادگی هلال احمر را برای در اختیار قراردادن مربی ، مکان آموزشی و تجهیزات و لوازم آموزشی در حد توان ، اعلام نمودند. هم چنین نماینده بسیج سازندگی نیزاز طرح "میثاق" بسیج در تابستان بعنوان فرصتی برای آموزش و پرورش مهارتهای احیاء به دانش آموزان در قالب این طرح نام بردند.
از جمله مهمترین مصوبات این جلسه می توان به موارد زیر اشاره نمود :
1- کمیته آموزشی متشکل از هلال احمر ، شبکه بهداشت و درمانی ، اورژانس 115 ، آموزش و پرورش و بسیج جامعه پزشکی تشکیل گردد تا در خصوص محتوای آموزشی و هماهنگی های بین بخشی مسئولیت های لازم را بعهده گیرد .
2- مدت جلسات آموزشی ( احیاء قلبی- ریوی ) 4 ساعت در نظر گرفته شود تا همه گروهها بنحو مطلوب بتوانند در آن شرکت نمایند .
3- برای امکان سنجی اجرای این طرح و در دسترس بودن بیشتر گروه هدف ، فعلاً دانش آموزان بعنوان گروه هدف اصلی در نظر گرفته شوند. زمان اجرای این طرح تابستان خواهد بود و آموزش طرح بهاء در قالب اوقات فراغت دانش آموزان که توسط نهادهای مختلف مثل بسیج ، آموزش و پرورش و... برگزار خواهد شد، انجام خواهد گرفت..
4- برنامه عملیاتی برای اجرای این طرح نوشته شود و برای کلاسهای مذکور پیش آزمون و پس آزمون نیز اجرا گردد .
5- این طرح در جلسه بعدی شورای فرهنگی عمومی که با موضوع اوقات فراغت برگزار می گردد ارائه شود تا به نهادهای دیگری که مجری طرح اوقات قراغت هستند نیز ابلاغ گردد.