نامه وارده به یزدفردا :
(نامهی سرگشاده به شهرداری مهریز)یکی به داد این «باغشهر» برسد!
یزدفردا :دکتر علی یزدانی راد طی یک نامه سرگشاده که یک نسخه از آن در اختیار یزدفردا قرار گرفته است با خطاب قرار دادن شهردار مهریز سئوالاتی را پیرامون پروژهای در دست اقدام شهرداری مهریز مطرح نمودند که عینا منتشر و آمادگی یزدفردا را برای انتشار پاسخ شهرداری محترم مهریز اعلام می داریم و امیدواریم مسئولان مربوطه با سعه صدر پاسخ های خود را منتقل نموده و شاهد باز بودن گفتگو بین مردم و مسئولین باشیم .
بسمه تعالی
یکی به داد این «باغشهر» برسد!
(نامهی سرگشاده به شهرداری مهریز)
آقای شهرداری مهریز، سلام!
چندی است که در «باغشهرِ تاریخی» ما- مهریز- از فیضِ وجود شما و از بهرِ خوشایند خلق، نهضت «خیابون در کردن» و «فلکه ساختن» آغاز شده و با گرمیِ بسیار ادامه دارد! ولی اکنون بیم آن میرود که گرمیِ سوزانندهی این نهضت، دامنگیر باغات و کشتزارهای خرّم- به مثابهی بخشی جداییناپذیر از «باغشهر» مهریز- شده و تا ریشه، آنها را بسوزاند؛ بلی! مقصود، اجرایِ طرح احداث خیابانی به موازات خیابان سید مصطفی خمینی است که از دل باغات و کشتزارهای دلگشای محلهی سرحوض (که در افواه، به «بهشت مهریز» موسوم است) گذر مینماید.
آقای شهرداری!
نزد شما، «باغشهر» بودنِ یک شهر، چه مفهومی را تداعی میکند؟ چه الزاماتی را به دنبال دارد؟ و چه جایگاهی را در برنامههای توسعهی یک شهر به خود اختصاص میدهد؟
آیا هرگز فرصت اندیشیدن به این موضوعات را داشتهاید؟ و اگر داشتهاید، اندیشیدهاید؟ و اگر اندیشیدهاید، به نتیجهای هم رسیدهاید؟ و اگر به نتیجهای هم رسیدهاید، آن را به کار بستهاید؟
آقای شهرداری!
شما که اصلاح باغچه کوچکی را که آبیاری آن، موجبات ویرانی بنایی تاریخی را فراهم میآورد، منوط به مکاتبات «دستگاههای اجرایی مربوطه» (!!) و نظر کارشناسان شهرداری مینمایید، آیا برای احداث خیابان مزبور، مکاتبات لازم را با «دستگاه اجرایی مربوطه» (احتمالاً محیط زیست) انجام داده و از نظرات کارشناسان بهره بردهاید؟
اگر هدف از احداث این خیابان، چیزی غیر از خودنمایی، و مثلاًً کاستنِ از بار ترافیکیِ (!!) خیابان سید مصطفی خمینی است، منطقی میبود که عریض کردن همین خیابان را مدّ نظر قرار دهید و نه تخریب باغات و کشتزارها را. البته شاید هم این راهکار، از دید شما چندان هم منطقی نباشد؛ از اینرو که به خوبی میدانید هزینهی عریض نمودن خیابان موجود، بسیار سنگینتر از هزینهی تخریب باغات و کشتزارهایی است که بخشی از آنها موقوفه است و مابقی را نیز به سادگی میتوان با وعدهی چند برابر شدنِ باقیماندهی ملک به مالکان، متصرف شد و تخریب کرد.
آقای شهرداری!
شما که برای صدور کاربری مسکونی به قطعه زمین مزروعیِ کوچکی که فاقد درخت بوده و چندین سال کشت نشده- و نیز در همسایگی آن، خانههایی برپاست- مالک را جان به لب میکنید، چگونه خود را مجاز میدانید که به سادگی، چندین هکتار باغ و کشتزار را به ویرانی بکشید.
آقای شهرداری!
اکنون که ورودی مهریز، بیسر و سامان رها شده است (نگویید که مربوط به ادارهی راه میشود)، چگونه به خود اجازه میدهید که درآمدهای شهرداری، هزینهی احداث خیابانها و میادینی شود که تا چند سدهی آینده نیازی به آنها نیست؟
شما که علیرغم نقش و وظیفهای که برعهدهتان نهاده شده است، از همکاری فعّالانه در ساماندهی مجموعهی تاریخی مهرپادین – به مثابهی هستهی آغازین شهر مهریز- به بهانههای واهی خودداری میورزید، چگونه به سراغ طرحهایی میروید که اساساً در ضرورت آنها و نیز نیّت مجریان آنها تردید است؟
آقای شهرداری!
حقیقتاً کدام یک از موارد مذکور در فهرست بلند بالای خدماتتان- که چندی پیش منتشر نمودید- توانسته است به مهریز چهرهای «شهرگونه» دهد؟ آیا فلان متر آسفالت کردن و بهمان متر سنگ جدول نصب کردن، ارزشِ تهیه و نصب بنرهای تبلیغاتی را داشت؟
آقای شهرداری!
عاجزانه از شما درخواست دارم که قید شکستنِ رکورد معیارهای جهانی سرانهی خیابان را زده و با پرهیز از عوامزدگی، در سال «نوآوری و شکوفایی»، برای شکوفایی «باغشهر» مهریز، طرحی نو دراندازید.
والسلام
دکتر علی یزدانی راد
شهروند مهریز
یزدفردا