مدیر کل فنی و حرفهای استان یزد :38 هزار و 217 نفر جهت اخذ کارت مهارت معرفی شدند
مدیر کل فنی و حرفهای استان یزد گفت: در سال گذشته 45 هزار و 344 نفر در سطح استان در دورههاي آموزش مهارتی شرکت داشتهاند که از این تعداد 38 هزار و 217 نفر جهت اخذ کارت مهارت معرفی شدند.
ناصر احمدی در جمع خبرنگاران اظهار داشت: مطبوعات نقش بسیار سنگینی را دارند و در مورد آموزشهای فنی و حرفهای مطبوعات میتوانند به جامعه معرفی کنند تا این آموزشها فراگیر شود و در نتيجه بیکاری کاهش و به دنبال آن بهرهوری افزایش یابد.
وی ادامه داد: افزایش بهرهوری توصیه بهینه کالا را به دنبال دارد و باعث کاهش قیمت کالا و افزایش رفاه عمومی جامعه میشود که با این همه نتیجهای که از آموزشهای فنی و حرفهای بدست میآید بنابراین رسالت سنگینی بر دوش این ارگان میباشد.
وی با اشاره به سال نوآوری و شکوفایی اظهار داشت: برنامههای سازمان در سالجاری بر همین اساس میباشد كه یکی واگذاری مدیریت کارها و مراکز فنی و حرفهای به بخش خصوصی که 10 درصد کارگاههای استان در سطح کشور به این بخش واگذار خواهند شد.
احمدی ادامه داد: تحقق پیدا کردن آموزشهای فنی و حرفهای براساس تقاضا محسوس، تفکیک آموزش از سنجش یعنی مربیان که آموزش میدهند از مربیانی که آزمون برگزار میکنند تفکیک شود و خرید خدمات آموزشی با توجه به سیاست واگذاری آموزشهای بعضی رشتههای فنی و حرفهای به بخش خصوصی از دیگر برنامههای سال جاری میباشد.
وی گفت: از دیگر برنامههای سالجاری توسعه کارورزی است چرا که اغلب فارغ التحصیلان با مشکل عدم مهارت روبرواند، توسعهی آموزش در بخش حرفههای شهری مثل صنوف و توسعهی آموزشها در بخش صنعت و ساختمان از دیگر اقدامات میباشد.
مدیر کل فنی و حرفهای به عملکرد سازمان در سال گذشته اشاره نمود و خاطرنشان کرد: در بخش دولتی 43 هزارو 155 نفر دوره در مراکز ثابت، زندانها، پادگان، کارخانجات و تیمهای هجرت شهری و روستایی آموزش دادیم که 10 هزار نفر نسبت به سال 85 و حدود 28 هزار نفر نسبت به سال 84 رشد داشته است یعنی طی دو سال گذشته ظرفیت کاری در این بخش سه برابر شده است.
وی گفت: در آموزشگاههای آزاد در سال گذشته 20 هزار و 138 نفر آموزش داده که نسبت به سال 85 حدود 5 هزار نفر و 12 هزار نفر نسبت به سال 84 رشد داشته که این آمار 5/2 برابر عملکرد آموزش در این بخش را طی دو سال گذشته افزایش داده است.
احمدی افزود: در بخش بیمهی بیکاری 791 نفر را در رشتههای تعمیر تلفن، جوشکاری، برش صنعتی، تراشکاری، آب سرد و گرم آموزش دادیم و در سال گذشته رشتههای متعددی را راه اندازی کردیم از جمله کارگاههای مگاترونیک که در سطح کشور اولین استانی بود که این رشته را راه اندازی نمود.
وی به ارائه عملکرد سال گذشته اين اداره كل اشاره نمود و گفت: 29 کارگاه حرفهای جدید را راه اندازی کردیم، 14 کارگاه را ارتقاء مهارت از درجه 2 به یک داشتیم.
مدیر کل فنی و حرفهای ادامه داد: 64 مجوز برای آموزشگاههای آزاد صادر نمودیم ،1357 بازدید از آموزشگاههای آزاد صورت گرفته و 44 میلیون ریال خرید خدمات آموزشی از بخش خصوصی داشتهایم که تمام هزینه یا قسمتی از هزینهی کلاسها توسط فنی و حرفهای پرداخت شد.
وی گفت: در سال 85 در مسابقات ملی مهارت شهرستانی 113 نفر و در سال 86 حدود 282 نفر شرکت کردند و همچنین در سال 2001 در مسابقات جهانی در بین 35 کشور ایران رتبهی آخر را کسب کرديك و در سال 2003 در بین 36 کشور رتبهی سی ام، در سال 2005 از بین 38 کشور شرکت کننده رتبهی 26 و در سال 2007 از بین 46 کشور که در مسابقات جهانی حضور داشتند، ایران رتبه ی 21 را کسب نمود که این افزایش رتبه نشان دهندهی توانایی و استعداد کار آموزان میباشد.
وی در پایان به مصوبات سفر ریاست جمهوری به استان در بخش فنی و حرفهای اشاره نمود و خاطرنشان کرد: 50 درصد از شهرک صنعتی اجرایی شده و مرکز فنی وحرفهای شهرستان خاتم نیز 50 درصد پیشرفت کار داشته و از دیگر مصوبات مرکز سنجش است که هنوز تامین اعتبار شده است و مرکز فنی و حرفهای زارچ نیز 70 درصد پيشرفت داشته است.
یزدفردا