پزشکی
خارش ترشحات چسبنده و اشک ریزش از علائم حساسیت چشمی بهاره
ایسنا:یک فوق تخصص قرنيه در یزد گفت: حساسیت بهاره یا كنژيكتيويت (ورم ملتحمه) حساسیتی است که در پسر بچهها شایع تر است و دارای علائمی به مانند اشک ریزش، ترس از نور و ترشحات چسبنده بروز ميكند.
دکتر محمدرضا شجاع اظهار کرد: حساسیت بهاره یا به اصطلاح ورم ملتحمه حساسيت بهاره است که در فصل بهار آغاز و شدت مییابد و معمولا تا پایان تابستان بهبود مییابد.
وی حساسیت به برخی داروها، گردوخاک (آلرژن) در محیط کار و منزل را از عوامل مستعد کننده این بیماری دانست و افزود: اشک ریزش، ترس از نورف خارش چشم، ترشحات چسبنده و گاها افتادگی پلک از علائم و نشانههای بیماری است.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی یزد با اشاره به این که بیماری در مناطق گرم و در منطقه مدیترانه شایعتر است گفت: حساسیت چشمی بهاره در یزد بخصوص در شهرستانها بافق، ابرکوه شیوع بیشتری دارد.
وی با بیان این مطلب که این بیماری در دهه دوم زندگی (20-10 سالگی) شایعتر است خاطر نشان کرد: این بیماری بعد از سنین 30 سالگی بهبود مییابد و همچنین در افرادی که حساسيت آسم و حساسیت های پوستی و سندروم داون دارند شیوع بیشتری دارد.
این فوق تخصص قرنيه اجتناب از محیط آلرژن زا، استفاده از عینک. انتقال بیمار به محیط سرد استفاده از اشک مصنوعی جهت شستشوی آلرژنهای چشم استفاده از دارو و قطرههای چشمی گروملین و داروهای آنتی هیستامین خوراکی و موضعی را از روشهای درمان بیماری ذکر کرد و افزود: در موارد شدید استفاده از قطره های استیروئیدی و کمپرس آب سرد و در فصل بهار استفاده از قطره کرومولین در طول بهار میتوان جهت بهبود بیماری استفاده نمود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی یزد در پايان استفاده از قطره کرومولین قبل از حمله، عدم رفتن به محیط داراي گرد و خاک (آلرژن) را از موارد قابل پیشگیری کننده در این بیماری بر شمرد.
یزدفردا