زمان : 28 Farvardin 1387 - 19:13
شناسه : 10187
بازدید : 8179
كارت ‌‌هوشمند ملي ‌كارتي‌‌ براي ‌همه‌ ايرانيان‌ كارت ‌‌هوشمند ملي ‌كارتي‌‌ براي ‌همه‌ ايرانيان‌

كارت ‌‌هوشمند ملي ‌كارتي‌‌ براي ‌همه‌ ايرانيان‌

ارسالي عليرضا صادقي
توسعه فناوري ارتباطات و اطلاعات در سال هاي اخير تحولات شگرفي را در زندگي اقتصادي و اجتماعي بشر به وجود آورده و در فعاليت هاي مختلف انسانها مزاياي فراواني داشته كه از جمله آن مي‌توان به بهبود بهره وري و كارايي، كاهش هزينه ها و استفاده از مدل هاي جديد كسب و كار اشاره كرد.
در اين ميان يكي از مهم ترين بخش هاي صنعت فناوري ارتباطات و اطلاعات طراحي و پياده سازي ابزارهاي ارائه خدمات متناسب با نيازها و ماهيت خدمات الكترونيك است و يكي از اين ابزارها ارائه خدمات كارت ها است كه در انواع كارت هوشمند، كارت مغناطيسي و كارت حافظه وجود دارد.
در اين ميان استفاده از زير ساخت امن در ثبت، نگهداري و پردازش اطلاعات در كارت هاي هوشمند، آنها را به ابزار نيرومندي براي تشخيص هويت افراد و استفاده مديريت پرداخت هاي الكترونيكي و به طور كلي خدمات الكترونيكي تبديل كرده است.

در اين راستا، مهندس عبدالمجيد رياضي، معاون فناوري اطلاعات وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات، در گفت‌وگو با خبرنگار كليك، درباره رويكرد سازمان ثبت احوال در پيوستن به طرح ايران‌كارت مي‌گويد: سازمان ثبت احوال، تلاش فراواني براي امكان‌سنجي استفاده از تراشه و هوشمند كردن كارت شناسايي ملي انجام داده و اين تلاش همچنان ادامه دارد.

وي مي‌افزايد: با توجه به وضعيت موجود در تعاملات اجتماعي و اهميت فرآيند تشخيص هويت براي انجام امور مختلف مردم و نيز رشد روزافزون فناوري اطلاعات و ارتباطات، استفاده از كارت هوشمند براي احراز هويت مي‌تواند در جهت سهولت خدمت‌رساني به مردم از سوي دولت تاثير چشم‌گيرداشته باشد.

رياضي معتقد است: با توجه به اين‌كه هم‌اكنون ارائه هر خدمتي از طرف دستگاه‌هاي اجرايي نظير صدور گذرنامه، صدور گواهينامه، پرداخت حقوق و مزايا، ثبت و ضبط اسناد رسمي و دريافت بيمه درماني نياز به احراز هويت دارد، با به كارگيري كارت هوشمند دستگاه‌هاي اجرايي با اطمينان و دقت و سرعت مناسب خدمات خود را ارائه مي‌دهند.

وي درباره نيازمندي‌هاي مخابراتي و ارتباطي اين بخش خاطرنشان مي‌كند: با توجه به قول مساعد شركت مخابرات ايران براي واگذاري خطوط اختصاصي به سازمان ثبت احوال، تخصيص و واگذاري بستر ارتباطي در روند پيشرفت و توسعه كارت هوشمند مفيد است.

رياضي، همچنين درباره نيازمندي‌هاي امنيتي اين بخش تصريح مي‌كند: ملاحظات امنيتي مورد نياز كارت هوشمند در حوزه شناسايي شامل استاندارد 10373 ISO/IEC، خصيصه‌هاي امنيتي، طراحي امنيتي، چاپ امنيتي با مركب‌هاي امنيتي، پوشش امنيتي، امضاي ديجيتالي، مخفي‌سازي اطلاعات در زمينه كارت و يكي بودن كارت و كد ملي براي هر فرد است.

او استفاده مطلوب از خدمات كارت هوشمند ايران‌كارت درجامعه را نيازمند فرهنگ‌سازي مناسب رسانه‌ها و دستگاه‌هاي ذيربط براي اطلاع‌رساني و طريقه استفاده صحيح از اين خدمات مي‌داند و مي‌گويد: ارتباط با بستر مخابراتي در حوزه مشتريان و در حوزه بانك‌ها براي استقرار و استفاده از سيستم‌هاي مورد نياز جهت ارائه سرويس پرداخت الكترونيكي حائز اهميت است.

رياضي، خاطرنشان مي‌كند: گمرك نيز در حوزه ورود كالاهاي مورد نياز براي استقرار كارت هوشمند از بعد سخت‌افزاري و نرم‌افزاري، از نهادهاي تاثيرگذار محسوب مي‌شود.

وي همچنين حمايت دولت در تحقق اهداف ايران‌كارت را مهم خوانده و تاكيد مي‌كند: اين طرح، حمايت‌هاي لازم را به صورت جامع و فراگيرمحقق مي‌سازد.

معاون فناوري اطلاعات وزير ارتباطات با بيان اين مطلب كه مشكلات اوليه پيوستن سازمان‌ها به ايران‌كارت هموار شده است، تصريح مي‌كند: وضعيت آمادگي الكترونيكي سه نهاد وزارت بهداشت، سازمان ثبت احوال كشور و بانك‌ها براي پيوستن به طرح ايران‌كارت، با چهار زيرساخت اصلي توسعه كاربردهاي فناوري اطلاعات شامل زيرساخت‌هاي ارتباطي و فني و استانداردها و فرهنگ درون سازماني قابل بررسي است.

رياضي تصريح مي‌كند: هم‌اكنون سازمان‌هاي مختلف براي پذيرش طرح ايران كارت در شرايط مناسبي از آمادگي قرار گرفته‌اند و زيرساخت‌هاي درون سازمان‌ها نيز پاسخگوي نيازمندي‌هاي طرح ايران‌كارت شده اند.

وي مهم‌ترين نكته مورد توجه و نيازمند برنامه‌ريزي مستمر و ويژه را حمايت دولت از اين بخش‌ها ذكر كرده و با بيان اين‌ مطلب كه طرح ايران‌كارت به همراه خود، اين حمايت را به صورت جامع و فراگير محقق مي‌سازد، مي‌گويد: با اين وصف، بسياري از مشكلات اوليه براي ارتقاي آمادگي سازمان‌ها براي پيوستن به طرح ايران كارت هموار شده است.

مهندس رياضي، همچنين با اشاره به رويكرد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در پيوستن به طرح ايران‌كارت اظهار مي‌دارد: در حوزه بهداشت و درمان، با اين‌كه استفاده از اين فناوري ديرتر از ساير حوزه‌ها آغاز شده است، اما اساس بهداشت و درمان از ديدگاه ارائه‌دهندگان اين نوع خدمات به صورت شبكه يكپارچه و مبتني بر اطلاعات منتقل شده در اجزاي اين شبكه درسطح كلان است.

وي مي‌افزايد: با توجه به مطلب فوق پي مي‌بريم كه فناوري اطلاعات و ارتباطات مي‌تواند نقش غيرقابل انكاري را در حوزه بهداشت و درمان ايفا كند.

رياضي تصريح مي‌كند: كارت هوشمند، به عنوان يكي از ابزارهايي كه مي‌تواند در ارائه بهتر خدمات بهداشتي و درماني ايفاي نقش كند، در نظرگرفته مي‌شود و از طرف ديگر اين كارت به عنوان ابزاري براي انتقال اطلاعات ضروري بين ارائه‌دهندگان خدمات و مشتريان كاربرد دارد.

او ادامه مي‌دهد: استفاده از اين ابزار، سبب كاهش خطا حين خدمات‌رساني شده و صرفه‌جويي اقتصادي و اتلاف زمان كمتر را در ارائه خدمات بهداشت و درمان در پي دارد.

رياضي اهداف توسعه كارت هوشمند سلامت را در راستاي توسعه استفاده از ICT در حوزه بهداشت و درمان مي‌داند و مي‌گويد: اين موضوع باعث ايجاد بستري براي ارائه خدمات بهتر و سريع‌تر براي مشتريان و ارائه خدماتي با هزينه و خطاي كمتر و كيفيت و سرعت بيشتر براي ارائه‌دهندگان مي‌شود.


منبع: كليك

یزدفردا