دکتر محمد علی دادگرنیا گفت: بیماری تب خونريزي دهنده کریمه کنگو، یک بیماری ویروسی است که در بین انسان و دام مشترک می باشد . این بیماری از راه های گوناگون به خصوص از طریق گزش کنه آلوده، تماس با لاشه و یا خون آلوده به انسان منتقل می شود. به همین دلیل خرید گوشت های فاقد لیبل خطر ابتلاء به بیماری مهلک کریمه کنگو را در پی دارد.

 دکتر محمد علی دادگرنیا گفت: بیماری تب خونريزي دهنده کریمه کنگو، یک بیماری ویروسی است که در بین انسان و دام مشترک می باشد . این بیماری از راه های گوناگون به خصوص از طریق گزش کنه آلوده، تماس با لاشه و یا خون آلوده به انسان منتقل می شود. به همین دلیل خرید گوشت های فاقد لیبل خطر ابتلاء به بیماری مهلک کریمه کنگو را در پی دارد.

رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان بهاباد اظهار داشت: از آنجا که ابتلاء به بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو  می تواند به مرگ منجر شود لذا پیشگیری از این بیماری تنها روش مطمئن جهت جلوگیری از ابتلاء به آن می باشد و به همین دلیل کارشناسان دامپزشکی همواره به دامداران، قصابان و تمامی افرادی که با دام در تماس می باشند توصیه می نمایند تا با رعایت کامل موارد ایمنی مانع از سرایت این بیماری شوند. علاوه بر آن از مصرف کنندگان گوشت دام انتظار می رود تا گوشت مصرفی خود را از فروشگاه های مجاز تحت نظارت دامپزشکی خریداری نموده و از مصرف گوشت های فاقد مهر و لیبل و یا کشتار شده در مکان های غیر مجاز خودداری نمایند.

دادگرنیا در ادامه افزود: از آنجا که گزش کنه به عنوان یکی از راه های انتقال بیمار تب کریمه کنگو شناخته شده است، به دامداران توصیه کرد ضمن پرهیز از له کردن کنه با دست،. همواره سم پاشی جایگاه های نگهداری دام را در دستور کار و در رأس فعالیت های خود قرار دهند. همچنین استفاده از لوازم حفاظت فردی مانند لباس یکسره، چکمه، دستکش و... در محل دامداری ها و کشتارگاه ها ، از دیگر روش های مؤثر در پیشگیری از ابتلاء به این بیماری است.

وی در پایان خطر ابتلاء به بیماری کریمه کنگو را جدی دانست و به شهروندان توصیه کرد: با رعایت نکات بهداشتی و ایمنی ، سلامت خود و خانواده هایشان را تضمین نمایند.

 

  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا